toppbue.jpg (5268 bytes)

HamburgerHelvetet
Feinschmeckeren meg gir deg her løsningen på din hverdags problemer: Er McDonalds burger godt? (Ja, det kan være godt)    Hvordan lages de? (Se under)   Hvis jeg vil ha bedre burgere, må jeg da på Burger King? (ja, hvis du ikke vil lage dem selv)   Eller må jeg lage dem selv? (ja, hvis du har fått oppskriften av meg).

Jeg tror jeg har havnet feil...

bunnbue.jpg (6104 bytes)


En hemmelig kilde fra McDonalds har lykkes i å videreformidle de grisete dokumentene som røper hamburger-gigantens dypeste hemmeligheter. Det er oppskriften det dreier seg om.

Parallelt vil jeg presentere oppskriften på Arnes burger. Den er god, det er ingen tvil om det. Og den er billig! Men er det nok til å hamle opp med imperiets groteske grep om massene? DU kan avgjøre dette spørsmålet.


toppbue.jpg (5268 bytes)

Slik lager McDonalds hamburger
(Direkte sitert fra fettete McDokumenter):


Framgangsmåte:

  1. Et trykk sennep. Sennepsbeholderen er ikke mer enn halvfull.
  2. Et trykk ketchup (10 ml)
  3. 3,5 g dehydrert løk.
  4. Sentrer 1 agurk.
  5. En løvbit mel/oksekjøtt.
  6. Legg på en osteskive hvis det skal bli cheesburger.

Forsøk også Quarterpounder (uten dehydrert løk og sentrert agurk):

  1. Et trykk sennep.
  2. Et trykk ketchup (15 ml).
  3. 7,1 g frisk kuttet løk legges på.
  4. Legg 2 agurker ved siden av hverandre.
  5. Legg 1 osteskive på.
  6. En stor bit mel/oksekjøtt.
  7. Legg på 20,4 gr. issalat.
  8. Legg på en osteskive slik at osten former en stjerne (!?).

 

Lykke til!

 


linje.jpg (2897 bytes)

Slik lager du Arnes burger
(Fortalt med egne ord):


Handleliste:

  1. Hamburgere m/brød. Jeg anbefaler pakke med 6 hamburgere + 6 brød (kan kjøpes på Bunnpris for kr 31,50 - BILLIG!).
  2. Friske tomater.
  3. Sylteagurker.
  4. Jarlsberg ost.
  5. Løk.
  6. Salat (evt kinakål).
  7. Ketchup (merke etter eget ønske).
  8. Evt hamburgerdressing (IKKE originalt med i oppskriften - eget ansvar).

 

Framgangsmåte
(ufravikelig):

  1. Putt de frossne brødene inn i mikrobølgeovnen og tin dem opp. Kan også tines på annen måte.
  2. Mens brødene tines: Smelt smør i stekepanne på 70-80% av maks varme. Legg i skivet løk og burgere. Husk å vende løken av og til.
  3. Mens Brødene tiner og løk og burger steker: Skjær opp tomatene i skiver. Klargjør salatblader. Skjær mange skiver ost (beregn ca 4-5 skiver pr burger).
  4. Brødene er ferdig tinte. Skjær dem opp og legg et lag ketchup på hver bunn.
  5. Legg så på to-tre sylteagurker.
  6. Nå har burgerne stekt ferdig (du har husket å snu dem), og du legger osten på mens de fortsatt ligger i stekepannen. Legg på lokk og slapp av noen få minutter.
  7. Nå ser du at osten har smeltet akkurat nok til at den ikke flyter over kanten og ned i stekepannen. Da flytter du dem opp på brødene.
  8. Nå legger du den stekte løken på hamburgeren.
  9. Fortsett med en skive tomat på hver burger, før du topper det hele med salat (muligens uvanlig å toppe med salat, men det er essensielt - særlig hvis du bruker kinakålblader, for de er stive og kan velte burgeren hvis de ligger for langt ned i "bunken").
  10. Dæsj litt ketchup på toppen og avslutt med å legge på toppen av brødet.

Har du gjort alt riktig, vil du ha en eller flere vanvittig herlige burgere. Og de er høye og flotte. Spises øyeblikkelig. Oppvasken kan du sette bort, det har du råd til siden du ikke dro på McDonalds.


bunnbue.jpg (6104 bytes)

Hvilken er best?      Ærlig talt: Jeg bryr meg ikke