
HamburgerHelvetet
Feinschmeckeren meg gir deg her løsningen på din hverdags problemer: Er
McDonalds burger godt? (Ja, det kan være godt) Hvordan lages de? (Se
under) Hvis jeg vil ha bedre burgere, må jeg da på Burger King? (ja, hvis du
ikke vil lage dem selv) Eller må jeg lage dem selv? (ja, hvis du har fått
oppskriften av meg).
Jeg tror jeg har havnet feil...

|
|
En hemmelig kilde fra McDonalds har lykkes i å videreformidle de grisete
dokumentene som røper hamburger-gigantens dypeste hemmeligheter. Det er
oppskriften det dreier seg om. |
|
Parallelt vil jeg presentere oppskriften på Arnes burger.
Den er god, det er ingen tvil om det. Og den er billig! Men er det nok til å hamle opp
med imperiets groteske grep om massene? DU kan
avgjøre dette spørsmålet. |
|

|
Slik lager McDonalds
hamburger
(Direkte sitert fra fettete McDokumenter): |
Framgangsmåte:
- Et trykk sennep. Sennepsbeholderen er ikke mer enn halvfull.
- Et trykk ketchup (10 ml)
- 3,5 g dehydrert løk.
- Sentrer 1 agurk.
- En løvbit mel/oksekjøtt.
- Legg på en osteskive hvis det skal bli cheesburger.
Forsøk også Quarterpounder (uten dehydrert løk og sentrert
agurk):
- Et trykk sennep.
- Et trykk ketchup (15 ml).
- 7,1 g frisk kuttet løk legges på.
- Legg 2 agurker ved siden av hverandre.
- Legg 1 osteskive på.
- En stor bit mel/oksekjøtt.
- Legg på 20,4 gr. issalat.
- Legg på en osteskive slik at osten former en stjerne (!?).
Lykke til!
|

|
Slik
lager du Arnes burger
(Fortalt med egne ord): |
Handleliste:
- Hamburgere m/brød. Jeg anbefaler pakke med 6 hamburgere + 6 brød (kan kjøpes på
Bunnpris for kr 31,50 - BILLIG!).
- Friske tomater.
- Sylteagurker.
- Jarlsberg ost.
- Løk.
- Salat (evt kinakål).
- Ketchup (merke etter eget ønske).
- Evt hamburgerdressing (IKKE originalt med i oppskriften - eget ansvar).
Framgangsmåte
(ufravikelig):
- Putt de frossne brødene inn i mikrobølgeovnen og tin dem opp. Kan også tines på
annen måte.
- Mens brødene tines: Smelt smør i stekepanne på 70-80% av maks varme. Legg i skivet
løk og burgere. Husk å vende løken av og til.
- Mens Brødene tiner og løk og burger steker: Skjær opp tomatene i skiver. Klargjør
salatblader. Skjær mange skiver ost (beregn ca 4-5 skiver pr burger).
- Brødene er ferdig tinte. Skjær dem opp og legg et lag ketchup på hver bunn.
- Legg så på to-tre sylteagurker.
- Nå har burgerne stekt ferdig (du har husket å snu dem), og du legger osten på mens de
fortsatt ligger i stekepannen. Legg på lokk og slapp av noen få minutter.
- Nå ser du at osten har smeltet akkurat nok til at den ikke flyter over kanten og ned i
stekepannen. Da flytter du dem opp på brødene.
- Nå legger du den stekte løken på hamburgeren.
- Fortsett med en skive tomat på hver burger, før du topper det hele med salat (muligens
uvanlig å toppe med salat, men det er essensielt - særlig hvis du bruker kinakålblader,
for de er stive og kan velte burgeren hvis de ligger for langt ned i "bunken").
- Dæsj litt ketchup på toppen og avslutt med å legge på toppen av brødet.
Har du gjort alt riktig, vil du ha en eller flere vanvittig herlige burgere. Og de er
høye og flotte. Spises øyeblikkelig. Oppvasken kan du sette bort, det har du råd til
siden du ikke dro på McDonalds. |
|
 |
|
Hvilken er best? Ærlig talt: Jeg bryr meg ikke |
|
|